Tips en advies voor wedden op tennis


Tennis wedden bij Unibet
Tennis wedden bij Unibet
(Klik voor een vergroting)

Tennisliefhebbers die hun sport op de voet volgen, kunnen de krachtsverhoudingen in een tenniswedstrijd regelmatig beter voorspellen dan de bookmaker. In dit artikel geven we je een aantal tips die je zullen helpen om winstgevende weddenschappen te herkennen, zodat je van het wedden op tennis een winstgevende hobby kunt maken.

Een groot voordeel van tennis is dat er het hele jaar door gespeeld wordt. Als je structureel winst maakt met tenniswedden is het natuurlijk heerlijk dat er elke week wel ergens een toernooi is waar je op in kunt zetten. Het loont daarom zeker de moeite om je in deze sport te verdiepen, en met name te oefenen in het inschatten van wat correcte quoteringen zouden moeten zijn.

Maar waar moet je dan op letten?

Bekijk de huidige vorm


Een van de belangrijkste gegevens is uiteraard de huidige vorm van een tennisser. Dit klinkt logisch, maar dit is toch één van de belangrijkste terreinen waar je de bookmaker op kunt verslaan. Het gaat namelijk niet alleen om of een tennisser fit is en de laatste wedstrijden zijn of haar ballen goed weet te raken, maar ook om het psychologische aspect wat meespeelt.

De fysieke vorm is vaak makkelijker waar te nemen dan het mentale stuk. Het gaat dan niet alleen om dingen als een klagende schouder die in lange partijen opspeelt, maar ook gewoon over vermoeidheid. Als een tennisser bijvoorbeeld een paar toernooien achter elkaar verrassend heel ver is gekomen, dan kunnen de krachten voor een volgend toernooi vaak een stuk minder zijn. Dit is goed om op te letten, omdat de bookmakers zijn kansen vaak juist hoger zullen inschatten door de recente successen, terwijl het omgekeerde eerder waar zal zijn.
En in de Grand Slams kunnen sommige tennissers ook uitgeput raken. Als iemand binnen vijf dagen drie slopende vijfsetters heeft moeten afwerken en tegenover iemand staat die alles fluitend in drie sets won, is er een grote kans dat dit meespeelt in de winstkansen voor de partij. Bookmakers houden hier nogal eens te weinig rekening mee, dus zorg dat jij het wel meeneemt in je overwegingen.

Veel bookmakers baseren hun quoteringen voornamelijk op droge data: positie op de wereldranglijst, prestaties in recente toernooien op dezelfde ondergrond, onderlinge resultaten uit het verleden, etcetera.
Tennis is voor een heel groot deel een mentale sport. Hoe een tennisser in zijn vel zit, of hoe het met zijn zelfvertrouwen gesteld staat, is niet in een database vast te leggen, en kan daarom door de software van de bookmakers niet worden vertaald naar quoteringen.

Als een tennisser bijvoorbeeld in zijn laatste paar toernooien al in de eerste ronde werd uitgeschakeld, dan speelt dat de komende wedstrijd heel erg mee. Als die tennisser vervolgens tegen iemand speelt die lager op de wereldranglijst staat, maar op zijn beurt wel aan een goede serie bezig is, dan zijn dat vaak goede weddenschappen. De favoriet zal vaak met iets minder zelfvertrouwen op de baan staan, terwijl zijn tegenstander zich door zijn recente spel gesterkt zal voelen. Het komt regelmatig voor dat de bookmakers hier te weinig op letten, en dat een inzet op de underdog een goede weddenschap is.

Motivatie is uiteraard ook een belangrijke factor. Als een tennisser in een toernooi cruciale rankingpunten te verdedigen heeft, zal de druk om te presteren een stuk hoger zijn dan wanneer dat niet het geval is. Maar ook het soort toernooi speelt vaak een rol. In kleinere ATP-toernooien zullen wereldtoppers zich vaker laten verrassen dan in Grand Slams. Soms speelt het zware seizoen hen parten, of soms willen ze wat krachten sparen voor een belangrijk toernooi dat de week erop plaatsvindt. Als je weet bij welke spelers dit wel eens voorkomt, dan kun je in de kleinere toernooien goed tegen ze inzetten. De quoteringen op de underdog zullen vaak flink uitbetalen.

Je kunt hiervoor ook veel informatie halen uit interviews. Zoek hiervoor met name naar interviews die worden afgenomen in de eigen taal van de tennisser. Internationale pers krijgt vaak een geprepareerd verhaal te horen, maar tegen de media uit eigen land zijn tennissers vaak heel open en eerlijk over hoe ze zich voelen. Hier is dus veel waardevolle informatie uit op te pikken. Kijk naar wat de tennisser te zeggen heeft op zijn eigen Facebook- of Twitter-pagina's, kijk op zijn weblog en zoek naar websites van fanclubs of andere tennis-websites, om dit soort 'exclusieve' citaten op te pikken. Google Translate kan je uiteraard helpen om er wijs uit te worden, mocht jouw Servisch of Tsjechisch een beetje versleten zijn.

Analyseer de statistieken


Tennis statistieken bij Unibet
Tennis statistieken bij Unibet
(Klik voor een vergroting)

Zoals gezegd zal de bookmaker zijn quoteringen voornamelijk baseren op statistische gegevens. Als twee tennissers al 20 keer tegenover elkaar gestaan hebben, dan zul je de bookmaker ook niet vaak een fout zien maken in het bepalen van de correcte quoteringen, omdat er simpelweg teveel informatie beschikbaar is. Als de onderlinge geschiedenis van twee tennissers bijvoorbeeld 8 tegen 0 is, dan zal de negende partij ook wel dezelfde kant opgaan, en is het niet wijs om op de ander in te zetten - hoe hoog de quoteringen ook mogen zijn.

Omdat het toch bijna onmogelijk is om de grote bookmakers op analytisch gebied te verslaan, bieden ze de leden van hun website gratis toegang tot een enorm grote database met uitslagen en andere feiten. Bij Bwin en Unibet kun je een gigantische databank raadplegen met gegevens over toernooien, spelers, ondergronden, etcetera. Het is uiteraard noodzaak om deze te raadplegen voordat je een weddenschap plaatst.

Maar het komt natuurlijk regelmatig voor dat twee tennissers nog nooit tegen elkaar gespeeld hebben, en dan begeeft de bookmaker zich ook op onbekend terrein. Hier kun je dan weer winst maken, door in de statistieken op zoek te gaan naar antwoorden op relevante vragen, zoals:
  • Wat is zijn geschiedenis in dit toernooi?
  • Wat is zijn geschiedenis op deze ondergrond?
  • Wat is zijn geschiedenis tegen linkshandige tennissers?
  • Wat is zijn geschiedenis tegen tennissers met soortgelijke speelstijl?
Hoe meer informatie je verzamelt, hoe meer je weet over de werkelijke winstkansen van beide tennissers. En daarmee is het goed mogelijk om een winnende weddenschap af te sluiten.

Vind de juiste weddenschap


Als je eenmaal alles in overweging hebt genomen, is het zaak om de winstkansen zoals jij die inschat te vertalen naar quoteringen. Als de bookmaker vervolgens een betere quotering aanbiedt dan jij verwacht, kun je je weddenschap plaatsen. Stel dat jij de kans 70% schat dat een tennisser zijn partij zal winnen, dan moet de bookmaker een quotering van 1.43 of hoger aanbieden om erop in te kunnen zetten. Dit bereken je door het getal 1 te delen door de door jou bepaalde winstkans - in dit geval 70% of 0,7.

Het komt regelmatig voor dat de uitbetaling van de weddenschap minder is dan wat je had verwacht. Je kunt dan niets anders doen dan de weddenschap laten schieten, omdat je niet meer verwacht er winst op te maken. Wat in tennis dan vaak een overweging is, is om dan juist op de tegenstander in te zetten. De uitbetaling aan de andere kant zal dan namelijk ook anders staan dan je had verwacht, maar dan wel in jouw voordeel.

Maar mocht het alsnog te dicht bij elkaar liggen, dan kun je natuurlijk prima op zoek naar een andere weddenschap die voor jou beter te voorspellen is. In ons artikel met mogelijke tennisweddenschappen kun je lezen dat er schijnbaar eindeloze inzetmogelijkheden zijn, dus daar zal bijna altijd wel een weddenschap bij zitten waar je winst op kunt maken.

Denk bijvoorbeeld aan de 'wint een set' ja/nee weddenschap. Op een groot toernooi als Wimbledon zullen de geplaatste topfavorieten bijna nooit in een van de eerste rondes verliezen, maar het gebeurt wel regelmatig dat een goede tegenstander genoeg strijd levert om een set te kunnen winnen. Als de quoteringen hiervoor goed staan, dan is het vaak verstandiger om voor de underdog op setwinst in te zetten dan op de partijwinst - waarvan je weet dat dat eigenlijk gewoon niet gaat gebeuren, omdat de wereldtoppers in Grand Slams toch vaak dat beetje extra kunnen brengen.

Hieruit volgt dat je ook zeker naar de handicap-weddenschappen moet kijken, waarvan de quoteringen altijd veel beter zijn dan van de normale match odds. Dit terwijl het in sommige gevallen niet uitmaakt, omdat je van tevoren kunt inschatten dat een tegenstander gewoon nooit een set gaat winnen. Zeker bij vrouwentennis kom je dit vaak genoeg tegen.

Tot slot nog een laatste tip voor toernooiweddenschappen. Als je wilt inzetten op toernooiwinst voor een topfavoriet, dan zul je hiervoor bij de bookmakers zelden een interessante quotering kunnen vinden. Het betaalt regelmatig meer uit om in plaats daarvan op elke individuele wedstrijd in te zetten, en vervolgens je winsten te laten staan. Nadat jouw tennisser een wedstrijd heeft gewonnen, zet je het volledige bedrag op de volgende wedstrijd in, en zo verder. Hiermee creëer je feitelijk een combinatieweddenschap voor alle wedstrijden van dezelfde persoon. De quoteringen zullen op dezelfde manier met elkaar vermenigvuldigd worden als in een normale combinatie, en komen zo uiteindelijk vaak hoger uit dan als je voor dezelfde favoriet simpelweg op toernooiwinst had gewed, terwijl de weddenschap precies hetzelfde is: de tennisser moet het toernooi winnen.

Wed bij de beste bookmaker


De twee voornaamste online bookmakers die in België over een licentie van de Kansspelcommissie beschikken zijn Bwin en Unibet. Via de Belgische websites van deze twee internationale bookmakers heb je extreem veel mogelijkheden om via internet te wedden op tennis.

Tennisweddenschappen afsluiten bij deze twee gelicentieerde bookmakers is niet alleen veilig, maar ook nog eens erg lucratief. Je ontvangt bij beide sites als nieuw lid namelijk een interessante welkomstbonus. Het gaat hier om een eerste stortingsbonus, wat een extra geldbedrag is die je bovenop je eerste storting ontvangt.

Bij Unibet kan deze bonus oplopen tot €60. Stort €60 of meer om de maximale bonus te ontvangen, en speel deze vervolgens vrij door te wedden op tennis. Bezoek de website voor de exacte bonusvoorwaarden.

Bij Bwin bedraagt het maximale bonusbedrag €50, en hier moet je dan ook minimaal €50 storten om dit bedrag te kunnen ontvangen. De actuele bonusvoorwaarden zijn daar eveneens op de website terug te vinden.

In beide gevallen geldt dat je bonusbedrag direct inzetbaar is om mee te wedden op tennis, maar desgewenst ook voor andere sporten. Zo kun je dus direct aan het begin je beschikbare speelbedrag flink vergroten.

Volg deze link om een rekening te openen bij Unibet »

Volg deze link om een rekening te openen bij Bwin »

Het is aan te raden om bij zowel Bwin als Unibet een gratis rekening te openen, zodat je altijd je weddenschap kunt plaatsen bij de bookmaker die op dat moment de beste noteringen heeft. Daar wil namelijk nogal eens een verschil in zitten, dus zorg dat je van die verschillen kunt profiteren. 

top top

Online tennis wedden bij Bwin
Tenniswedden.be

 
Tags: Legale online bookmaker | Tips en advies | Overzicht van weddenschappen | Live wedden | Live TV | Unibet recensie | Beste bookmaker