Overzicht van weddenschappen bij tennis


Tennisweddenschappen bij Unibet
Tenniswedden bij Unibet
(Klik voor een vergroting)

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om te wedden op een tenniswedstrijd of tennistoernooi bij online bookmakers zoals Bwin en Unibet. Er zijn daarom ook veel manieren om geld te verdienen met tenniswedden, dus is het goed om te weten wat elk van deze weddenschappen precies inhoudt.
In dit artikel lopen we de meest voorkomende weddenschappen langs, te beginnen met de tennisweddenschappen die het meest populair zijn bij de bookmakers.

Wedden op de wedstrijd


De meest gebruikte tennisweddenschap is uiteraard de 'wedstrijd' weddenschap (of 'match' weddenschap), waarin je simpelweg voorspelt welke speler de partij zal winnen.
Je kunt hierbij inzetten op de '1' voor de eerstgenoemde speler, en op de '2' voor de speler die als tweede genoemd wordt.
Daarbij zie je ook de quotering staan van de bookmaker, zodat je kunt zien hoeveel keer je je inzet terugkrijgt, mocht je de weddenschap winnen.

Bij het grootste deel van de tenniswedstrijden is er een zware favoriet, waardoor de quoteringen op deze 'straight bet' vaak niet zo interessant zijn. Veel mensen geven daarom de voorkeur aan het wedden op de favoriet met een handicap.

Tenniswedden met handicap


Er zijn twee manieren van handicapwedden bij tennis: een handicap in sets, en een handicap in games. In beide gevallen krijgt de underdog een virtuele voorsprong, die bij de werkelijke score wordt opgeteld om de handicap-winnaar te bepalen.

Bij een 'best of three' wedstrijd is een handicap van +1.5/-1.5 de enige set-handicap die je zult tegenkomen. De favoriet moet hierbij een achterstand van anderhalve set goedmaken, en dat kan hij (of zij) alleen doen door de wedstrijd met 2-0 in sets te winnen, want de 'handicap-uitslag' is dan 2 tegen 1½ in zijn voordeel.
Als hij de wedstrijd echter met 2-1 in sets wint, is deze uitslag 2 tegen 2½, en is de handicapweddenschap verloren.
Bij een 'best of five' wedstrijd is deze weddenschap gewonnen bij 3-0 en bij 3-1 in sets, en zal de +2.5 handicap voor meer uitdaging zorgen.

Het is ook mogelijk om te wedden op een handicap in aantal games. Hier geeft de bookmaker vaak meerdere mogelijkheden, variërend van +1.5 tot wel 8.5 of meer. Voor deze weddenschap wordt het totaal aantal gewonnen games in de partij bij elkaar opgeteld, om de winnaar te bepalen.
Als de favoriet de partij bijvoorbeeld wint met setstanden 6-3 en 6-2, dan heeft hij in totaal 12 games gewonnen, tegen vijf voor de tegenstander. Als de handicap van de favoriet hier -5.5 games was, dan is de weddenschap nog steeds gewonnen, omdat de score met handicap dan uitkomt op 12 tegen 10½.

Zeker in lange vijf-set partijen kan deze weddenschap zeer interessant zijn om in de gaten te houden, aangezien het heel goed mogelijk is dat de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd zelfs minder games wint dan zijn tegenstander. Denk bijvoorbeeld aan een eindstand als 7-6, 7-6, 2-6, 4-6, 6-4, waar de partijwinnaar 26 games heeft gewonnen, tegen 28 voor de verliezer.
Dit maakt een handicap-inzet op de underdog regelmatig een winstgevende weddenschap in grote toernooien, en het is dus zeker de moeite waard om dit eens uit te proberen.

Totaal aantal games: over/under


Een andere populaire weddenschap is inzetten op het totaal aantal games in de wedstrijd, van beide spelers bij elkaar opgeteld. Hierbij zet de bookmaker een 'lijn' van bijvoorbeeld 22½ games, en is het jouw opdracht om te voorspellen of het totaal aantal gespeelde games meer (over) of minder (under) dan dit aantal zal zijn.
Net als bij de handicap wordt hier een half punt gebruikt, zodat er geen gelijkspel of 'push' mogelijk is.

Deze weddenschap is meestal ook beschikbaar voor het aantal gespeelde games in de eerste (en tweede) set.

Totaal aantal sets


Er is ook vaak een over/under weddenschap beschikbaar voor het aantal gespeelde sets in de wedstrijd, maar die is wat minder uitdagend.
Een andere vorm van deze weddenschap die je tegenkomt is de ja/nee weddenschap "wint speler x tenminste 1 set?"

Setwedden: correcte score


Bij deze tennisweddenschap zet je in op de exacte eindstand in sets. In een 'best of three' partij zijn hiervoor maar vier mogelijkheden: 2-0, 2-1, 1-2, of 0-2, en in een 'best of five' zijn dit er zes.

Deze weddenschap spreekt verder voor zich, maar er is wel één tip die we je mee kunnen geven: een 'correcte score' van 2-0 voor de favoriet voorspellen is exact hetzelfde als op de favoriet wedden met een -1.5 handicap. Toch zijn de quoteringen van beide weddenschappen nogal eens verschillend, wat in de afbeelding bovenaan deze pagina ook te zien is: de bookmaker betaalt in het voorbeeld 1,17 keer je inzet voor de correcte setstand "2-0 Federer", maar 1,22 keer voor de handicap-weddenschap "Federer -1.5".
Mocht je dus in willen zetten op een 2-0 overwinning van de favoriet, kijk dan goed naar welke quotering beter uitbetaalt.

Wedstrijd-specials


Hoe belangrijker de tenniswedstrijd is, hoe meer weddenschappen worden aangeboden door de bookmakers. Bij Grand Slam finales zul je soms wel tientallen weddenschappen vinden, die door hun diversiteit ook wel 'prop bets' worden genoemd. Enkele voorbeelden:

 • Is het totaal aantal gespeelde games in de partij een even of oneven getal
 • Wint speler x tenminste 1 set?
 • Is er een tie-break in de wedstrijd (ja/nee)
 • of: Is het totaal aantal tie-breaks in de westrijd over/under 0.5
 • Zal de wedstrijd onderbroken worden door regen
 • etc...

Wedden op individuele sets


De bookmaker biedt ook meerdere weddenschappen aan voor de individuele sets. Voor de wedstrijd kun je bij de bookmaker vaak de eerste en tweede set vinden om op te wedden, maar voor het wedden op eventuele overige sets kun je ook altijd terecht in het 'live wedden', wanneer de wedstrijd aan de gang is. Hierover verderop meer.

De weddenschappen zijn grotendeels hetzelfde als de matchweddenschappen hierboven, alleen dan op setniveau:
 • Welke speler wint de set
 • Wat is het totaal aantal games in de set (over/under)
 • of: Hoeveel games worden er in de set gespeeld (6-8, 9-10, 11 of meer)
 • Game handicap -2.5 (de favoriet moet de set winnen met 3 of meer games verschil)
 • Correcte score: voorspel de exacte uitslag van de set in games (6-4, 6-3, etc.)
 • Is er een tie-break in de set (ja/nee)

Outrights: Toernooiweddenschappen


Wedden op de toernooiwinnaar
Wedden op de toernooiwinnaar

Voor tennistoernooien zijn uiteraard ook weddenschappen beschikbaar om de eindwinnaar of -winnares te voorspellen. Belangrijk om te weten is dat je hierbij soms meerdere mogelijkheden hebt, wat niet altijd even duidelijk is.
Bij een bookmaker kun je soms namelijk naast de winnaar ook wedden op 'Plaats'. Bij Winnaar zet je uiteraard in op de eindwinnaar van het toernooi, maar de Plaats-weddenschap betaalt ook uit als jouw speler de finale of halve finale haalt. Let goed op wat hier staat aangegeven in de Plaats-kolom: "Plaats (1-2)" betekent dat jouw speler de finale moet halen, terwijl voor de weddenschap "Plaats (1-4)" een halve finaleplaats genoeg is.

Meer over hoe je winnend op de toernooiwinnaar kunt wedden, kun je lezen in ons artikel met tips voor tenniswedden.

Live betting bij tennis


Live wedden bij Unibet
Live wedden bij Unibet
(Klik voor een vergroting)

Live wedden is een module op Unibet waarmee je tijdens een wedstrijd nog inzetten kunt plaatsen. Voor veel wedstrijden is er een live uitzending beschikbaar via Unibet TV, die je in hetzelfde scherm bekijkt als waar je weddenschappen afsluit. Zo kun je razendsnel inspringen op de gebeurtenissen in de wedstrijd.

Veel van de tennisweddenschappen die we op deze pagina noemen zijn ook beschikbaar voor live betting. Dit geeft je bijvoorbeeld de gelegenheid om eerst even de eerste paar games aan te zien, voordat je op de winnaar van de wedstrijd inzet.
Maar bij live wedden tijdens een tenniswedstrijd ontstaan er nog veel meer weddenschappen. Enkele voorbeelden:
 • Wie wint de volgende set
 • Wie wint de volgende set met handicap
 • Wie wint de volgende game
 • Wie wint het eerste punt van de volgende game
 • Wat wordt het totaal aantal games in de set (over/under weddenschap)
 • Wat wordt de exacte score van deze set
 • Wat wordt de exacte score van de volgende game
 • Zal deze set beslist worden in een tie-break (ja/nee weddenschap)
Live betting biedt alles bij elkaar dus oneindig veel mogelijkheden, waardoor je nog beter de beste tennisweddenschappen eruit kunt pikken.

Voor enkele uitgebreide tips voor het live wedden op tenniswedstrijden kun je terecht op deze pagina.

Online bookmakers voor tenniswedden


Tennis statistieken bij Unibet
Tennis statistieken bij Unibet
(Klik voor een vergroting)

De twee voornaamste online bookmakers die in België over een licentie beschikken zijn Bwin en Unibet. Via de Belgische websites van deze twee internationale bookmakers heb je extreem veel mogelijkheden om via internet te wedden op tennis.

Tennisweddenschappen afsluiten bij deze twee gelicentieerde bookmakers is niet alleen veilig, maar ook nog eens erg lucratief. Je ontvangt bij beide sites als nieuw lid namelijk een interessante welkomstbonus. Het gaat hier om een eerste stortingsbonus, wat een extra geldbedrag is die je bovenop je eerste storting ontvangt.

Bij Unibet kan deze bonus oplopen tot €60. Stort €60 of meer om de maximale bonus te ontvangen, en speel deze vervolgens vrij door te wedden op tennis. Bezoek de website voor de exacte bonusvoorwaarden.

Bij Bwin bedraagt het maximale bonusbedrag €50, en hier moet je dan ook minimaal €50 storten om dit bedrag te kunnen ontvangen. De actuele bonusvoorwaarden zijn daar eveneens op de website terug te vinden.

In beide gevallen geldt dat je bonusbedrag direct inzetbaar is om mee te wedden op tennis, maar desgewenst ook voor andere sporten. Zo kun je dus direct aan het begin je beschikbare speelbedrag flink vergroten.

Volg deze link om een rekening te openen bij Unibet »

Volg deze link om een rekening te openen bij Bwin »

Het is aan te raden om bij zowel Bwin als Unibet een gratis rekening te openen, zodat je altijd je weddenschap kunt plaatsen bij de bookmaker die op dat moment de beste noteringen heeft. Daar wil namelijk nogal eens een verschil in zitten, dus zorg dat je van die verschillen kunt profiteren. 

top top

Online tennis wedden bij Bwin
Tenniswedden.be

 
Tags: Legale online bookmaker | Tips en advies | Overzicht van weddenschappen | Live wedden | Live TV | Unibet recensie | Beste bookmaker